আপুনিও আচাৰ খাবলৈ ভাল পায় নেকি? জানক বেছিকৈ আচাৰ খোৱাৰ অসুবিধা

আমি ভাৰতীয় আচাৰৰ প্ৰতি বৰ আকৰ্ষিত। যদি আচাৰ খাদ্যৰ লগত মিহলি কৰা হয়, তেন্তে খাদ্যৰ সোৱাদ একেবাৰে আচৰিত হৈ পৰে। এইটো সঁচা যে খাদ্য যিমানেই সহজ নহওক কিয়, এটা আচাৰে প্লেটৰ সৌন্দৰ্য্য বৃদ্ধি কৰে আৰু খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰে। প্ৰতিটো আহাৰ খোৱাৰ লগে লগে আচাৰ বিচৰা কিছুমান লোক আছে। বিশেষকৈ মহিলাসকলে আচাৰ খাবলৈ খুবেই আকৰ্ষিত। যদি আপুনিও বৃহৎ পৰিমাণে আচাৰ খায়, তেন্তে ইয়াৰ অসুবিধাও জানি লওক। হয়, আপুনি ঠিকেই পঢ়িছে। আচাৰ খোৱাৰ ফলত বহুতো স্বাস্থ্যজনিত সমস্যা হ’ব পাৰে। আচাৰ খোৱাৰ ফলত স্বাস্থ্যৰ কি ক্ষতি হব পাৰে বিশেষজ্ঞৰ পৰা জনাওক।
বেছিকৈ আচাৰ খোৱাৰ অসুবিধা
বি পি সমস্যা
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, আন খাদ্য সামগ্ৰীৰ তুলনাত আচাৰত ছডিয়াম অৰ্থাৎ নিমখ বেছি থাকে। এনে পৰিস্থিতিত ইয়াক সেৱন কৰিলে শৰীৰত ছডিয়ামৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত ৰক্তচাপৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। যদি ইতিমধ্যে বি পিৰ সমস্যা আছে তেন্তে আচাৰ খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে।
হাড়বোৰ দুৰ্বল হৈ পৰিব পাৰে
একে সময়তে আপুনি হাড়ৰ লগত জড়িত ৰোগতো ভুগিব পাৰে। কাৰণ আচাৰত ছডিয়ামৰ পৰিমাণ অতি বেছি। ইয়াৰ কাৰণে কেলচিয়াম শৰীৰত ভালদৰে শোষণ নহয় (এনেদৰে কেলচিয়ামৰ অভাৱ দূৰ কৰিব পাৰি)। ইয়াৰ ফলত হাড় দুৰ্বল হ’ব পাৰে। গাঁঠিৰ বিষৰ অভিযোগ থাকিব পাৰে।
কলেষ্টেৰল
আচাৰ বহু সময় ধৰি ৰাখিবৰ বাবে ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে তেল যোগ কৰা হয়। এনে পৰিস্থিতিত যদি ইয়াত থকা তেল আচাৰৰ লগতে আপোনাৰ শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰে, তেন্তে আপুনি উচ্চ কলেষ্টেৰল ৰোগত আক্ৰান্ত হ’ব পাৰে। ইয়াৰ ফলত হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব পাৰে।
ফুলা আৰু আলচাৰ
আচাৰত সংৰক্ষক দ্ৰব্য ব্যৱহাৰ কৰি দীৰ্ঘদিন ধৰি ৰখা হয়। সোৱাদ বৃদ্ধিৰ বাবেও ভিনেগাৰ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত বহু ধৰণৰ মছলা থাকে, যাৰ বাবে আপোনাৰ আলচাৰৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।আপোনাৰ শৰীৰত ফুলাৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে।
পাচনতন্ত্ৰৰ অভিযোগ
ইয়াত ব্যৱহৃত তেল আৰু মছলাবোৰে আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাবে আপুনি পেট জ্বলা, পেটৰ বিষৰ অভিযোগ কৰিব পাৰে। একে সময়তে অতিৰিক্ত তেলৰ বাবে ইয়াৰ ওজন বৃদ্ধিও হ’ব পাৰে।
যদি আপোনাৰ কোনো স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় সমস্যা আছে তেন্তে লেখাটোৰ তলত দিয়া কমেণ্ট বক্সত আমাক জনাওক। আমি আমাৰ লেখাৰ জৰিয়তে আপোনাৰ সমস্যা সমাধানৰ চেষ্টা কৰিম।