হাড় মজবুত কৰে এই ৫ টা খাদ্যই, অন্তৰ্ভুক্ত কৰক খাদ্য তালিকাত

প্ৰায়ে খাদ্যত কেলচিয়ামৰ অভাৱত হাড় দুৰ্বল হৈ পৰে। দুৰ্বল হাড়ত বিষ হয়, লগতে হাড়বোৰ দুৰ্বল হয় যে সহজে ভাঙি যাব পাৰে আৰু ইহঁত আঁচোৰ বা ফাটি যাব পাৰে যিটো হাড় ভাঙি যোৱাৰ দৰেই বেয়া। এনে অৱস্থাত এই দুৰ্বল হাড়ৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। যদি আপুনি সেইসকল লোকৰ মাজৰ এজন, যিসকলৰ হাত-ভৰি বা শৰীৰৰ আন কোনো অংশত প্ৰায়ে বিষ হয়, তেন্তে আপোনাৰ হাড় দুৰ্বল হোৱাটো নিশ্চিত। হাড় মজবুত কৰাত সহায়ক হোৱা কিছুমান খাদ্য সামগ্ৰীৰ বিষয়ে আগবঢ়োৱা হ’ল।
গাখীৰ
গাখীৰক কেলচিয়ামৰ উত্তম উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়। ব্যক্তিজনৰ শাৰীৰিক প্ৰয়োজন অনুসৰি দৈনিক গাখীৰ খোৱাৰ পৰা পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ কেলচিয়াম আহৰণ কৰিব পাৰি। গাখীৰক আপুনি বিভিন্ন ধৰণে খাদ্যৰ অংশ কৰি ল’ব পাৰে। ইয়াক সাধাৰণভাৱে খোৱাৰ উপৰিও মিল্ক শ্বেক, স্মুদি আৰু ডিচ বনাই খাব পাৰি।
পালেং শাক
শাক-পাচলিৰ ভিতৰত পালেং শাকক স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উত্তম বুলি বিবেচিত কৰা হয়। ইয়াত কেলচিয়াম, আইৰণ, ভিটামিন আৰু বহুতো প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। হাড় মজবুত কৰি তোলাতো ইয়াৰ প্ৰভাৱ দেখা যায়।
দৈ
ঠিক গাখীৰৰ দৰেই দৈও কেলচিয়ামৰ এক উত্তম উৎস। কিন্তু, কেৱল কেলচিয়ামেই নহয় ভিটামিন ডিও ইয়াত উপলব্ধ। ভিটামিন ডিৰ অভাৱেও প্ৰায়ে হাড় দুৰ্বল কৰি পেলায়। সেইবাবে দৈ সেৱন কৰক।
ছয়াবিন
ছয়াবিন আৰু ছয়াবিনৰ সামগ্ৰী যেনে ছয়াবিনৰ টোফু আৰু ছয়াবিনৰ গাখীৰও কেলচিয়ামৰ এক ভাল উৎস আৰু ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন থাকে। খাদ্যত ছয়াবিন অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো এটা ভাল অভ্যাস।
শুকান ফল
শুকান ফল খালে কেলচিয়াম আৰু ভিটামিন ডি দুয়োটা পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায়। বিশেষকৈ শুকান ফলত ভিটামিন ডি উপলব্ধ। ভিটামিন ডি হৈছে এনে এক ভিটামিন যাৰ মূল উৎস হ’ল সূৰ্যৰ পোহৰ।
(অস্বীকাৰ: ইয়াত দিয়া তথ্যসমূহ ঘৰুৱা উপায় আৰু সাধাৰণ তথ্যৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি দিয়া হৈছে। ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগিব। BekarKhabar এ এই কথা নিশ্চিত নকৰে।)