চাহ খোৱাৰ পিছত কিয় পানী খাব নালাগে জানেনে? জানক ইয়াৰ সঠিক কাৰণ

চাহ আমাৰ সকলোৰে প্ৰিয়। ৰাতিপুৱা প্ৰথমে আমি চাহৰ ফালে আগবাঢ়ো। কিন্তু প্ৰায়ে ঘৰৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলে চাহ খোৱাৰ পিছত পানী খোৱাটো কঠোৰভাৱে নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰে। কোৱা হয় যে চাহ খোৱাৰ পিছত পানী খালে দাঁত সৰি পৰে। হয়তো আপুনিও এই কথা শুনিছে। সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা হয় নেকি, নে আন কিবা কাৰণ আছে যাৰ বাবে চাহ খোৱাৰ পিছত পানী খোৱাটো নিষিদ্ধ কৰা হৈছে এই বিষয়ে বিতংভাৱে জনো আহক?

চাহ খোৱাৰ পিছত কিয় পানী খাব নালাগে?

বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে চাহ খোৱাৰ লগে লগে পানী খালে দাঁত হালধীয়া হৈ পৰে। প্ৰতিদিনে এনে কৰিলে দাঁত হালধীয়া হ’ব পাৰে। ইয়াৰ ফলত দাঁতত আন প্ৰকাৰৰ সমস্যা যেনে পাইৰিয়া। একে সময়তে গৰম চাহ খোৱাৰ পিছত ঠাণ্ডা পানী খালে মুখৰ উষ্ণতা সলনি হয়, যাৰ ফলত দাঁতৰ স্নায়ুৰ ক্ষতি হয়। দাঁতৰ ওপৰৰ তৰপ অৰ্থাৎ ইনামেলৰো যথেষ্ট ক্ষতি হয় আৰু সংবেদনশীলতা বৃদ্ধি পায়।

গৰম চাহ খোৱাৰ পিছত ঠাণ্ডা পানী খালে ঠাণ্ডা আৰু গৰমৰ দৰে সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। ইয়াৰ বাবে কেতিয়াবা কাহ, চৰ্দিৰ দৰে সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হয়। আপোনাৰ ডিঙিতো বিষ হ’ব পাৰে।

চাহ খোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাৰ ফলত আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰত বেয়া প্ৰভাৱ পৰে। আপোনাৰ ঢিলা গতি হ’ব পাৰে। গেছ, এচিডিটি আৰু ক্ৰেম্পৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে। গতিকে সদায় ৰৈ পানী খাব লাগে, নহ’লে চাহ খোৱাৰ আগতে পানীও খাব পাৰে।

Leave a Comment