গ্ৰীষ্মকালত মুখত উজ্জলতা আনিবলৈ পান কৰক এই ড্ৰিংক, জানক ইয়াৰ উপকাৰিতা আৰু পদ্ধতি

আমি সকলোৱে জিলিকি থকা ছালৰ কামনা কৰোঁ, কিন্তু আজিকালি গৰম আৰু আৰ্দ্ৰতাৰ বাবে মুখৰ জিলিকনি হেৰাই যায়। সূৰ্যৰ পোহৰৰ সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ বাবে টেনিংৰ সমস্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি পায়। এনে পৰিস্থিতিত এই সমস্যাবোৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ মানুহে সৌন্দৰ্য্য সামগ্ৰী ব্যৱহাৰ কৰে। কিন্তু এই কামটো কৰিলেই যথেষ্ট নহয়। খাদ্য তালিকাত কিছুমান বস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে ভাল ফলাফল পাব পাৰি।

প্ৰথম কথা, হাইড্ৰেচন গুৰুত্বপূৰ্ণ, লগতে আপুনি কিছুমান বিশেষ পানীয় খাব পাৰে। আজি আমি আপোনালোকক বিশেষজ্ঞসকলে পৰামৰ্শ দিয়া এটা ডিটক্স পানীয়ৰ বিষয়ে তথ্য দিছো যিয়ে আপোনাৰ মুখখন সুস্থ আৰু ভালদৰে খাদ্য গ্ৰহণ কৰা দেখাব। স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞ গৰিমা চৌধুৰী জ্যেষ্ঠ কাৰ্যবাহী পুষ্টিবিদ ক্লাউডনাইন গ্ৰুপ অৱ হস্পিতাল, নতুন দিল্লী, পূব দিল্লী এই সন্দৰ্ভত তথ্য দিছে।

তৰমুজ, পদিনা আৰু নেমুৰে ছালৰ বাবে ডিটক্স পানী বনাওক

পানী – ২ লিটাৰ
পদিনা পাত – ১০ৰ পৰা ১২টা
তৰমুজ- ১ কাপ
নেমু- ২ৰ পৰা ৩ টা টুকুৰা

পদ্ধতি

  • প্ৰথমে গ্লাছৰ জগ এটাত পানী ভৰাই ৰাখিব।
  • এই পানীত ১০ৰ পৰা ১২ টা পদিনা পাত দিব।
  • এতিয়া তাত তৰমুজৰ টুকুৰা দিব।
  • ২ৰ পৰা ৩টা নেমু পাতলকৈ কাটি তাত দিব।
  • কিছু সময় ঢাকি ৰাখিব।
  • জিলিকি থকা ছালৰ সৈতে ডিটক্স পানী সাজু
  • প্ৰতিদিনে খালী পেটত বা দিনটোৰ যিকোনো সময়ত লাহে লাহে খাব লাগে।
  • মনত ৰাখিব যে এই পানীয়টো গোটেই দিনটো শেষ কৰিব লাগিব।

এই ডিটক্স পানীৰ উপকাৰিতাৰ

এই পানীয় খালে ছালত ত্ৰুটিহীন জিলিকনি পোৱা যায়। আচলতে তৰমুজত ৯২ শতাংশ পানী থাকে, ই হাইড্ৰেচন বজাই ৰখাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত লাইকোপিন আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে কলাজেন উৎপাদনত সহায় কৰে। পদিনাৰ কথা ক’বলৈ গ’লে ই সতেজ কৰে আৰু শীতলতা প্ৰদান কৰে ইয়াৰ এন্টি-বেক্টেৰিয়েল আৰু এন্টি-ফাংগেল গুণ আছে যিয়ে প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰে। নেমুত ভিটামিন চি আৰু ইৰ এক উত্তম উৎস যিয়ে বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰ কৰি পেলোৱাত সহায় কৰে।

এই লেখাটোৰ বিষয়ে আপোনাৰ মতামতও কমেণ্ট বক্সত জনাব।

Leave a Comment